Ajuntament de Pontons

Visita institucional de la Presidenta de la Diputació de Barcelona a Pontons

Aquesta visita institucional ha estat una oportunitat excel·lent per mostrar els avenços i els projectes en marxa al nostre municipi, i reafirmar el compromís i suport de la Diputació amb Pontons.

Aquest dimarts 20 de febrer ha tingut lloc la visita institucional de la Presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, a Pontons. La presidenta, acompanyada pel Diputat Sergi Vallès, ha estat rebuda per l’alcalde, Josep Tutusaus, juntament amb els regidors i regidores de l’equip de govern.

El recorregut ha començat amb una visita a les instal·lacions de l’ajuntament, on la presidenta i el diputat han tingut l’oportunitat de saludar els treballadors i treballadores del consistori. A més, en un gest de cortesia, la Presidenta Moret ha signat el llibre d’honor a la sala de plens, deixant constància de la seva presència i el suport a les iniciatives locals.

En una reunió posterior, s’ha fet un repàs exhaustiu de les inversions realitzades per la Diputació a Pontons en els darrers mesos, i s’han destacat els futurs projectes significatius que s’estan treballant en col·laboració actualment al municipi. Com la construcció d’un parc infantil, l’habilitació d’un aparcament de caravanes i la instal·lació de dutxes a la piscina municipal. Projectes que no només milloren la infraestructura de Pontons, sinó que també reforcen la qualitat de vida dels seus habitants.

Un tema crucial que s’ha abordat durant la trobada ha estat la sequera i els seus efectes negatius en la indústria vitivinícola local i comarcal, un pilar fonamental de l’economia del Penedès. L’alcalde Tutusaus ha expressat la necessitat d’ajuts específics per a aquest sector, tan afectat per la manca d’aigua.

Per finalitzar, Josep Tutusaus ha ressaltat la importància cabdal de la Diputació per a la viabilitat i el progrés dels pobles petits com Pontons. Ha subratllat que sense el suport i els recursos proporcionats per la Diputació, seria inviable mantenir el nivell de serveis i infraestructures que garanteixen el desenvolupament local i el benestar dels veïns. Aprofitant l’ocasió, l’alcalde ha sol·licitat a la presidenta Moret la consideració d’una subvenció de la Diputació per a la digitalització dels comptadors d’aigua, una iniciativa que Moret s’ha compromès a estudiar.

Posteriorment, la comitiva ha fet una visita a les instal·lacions de l’ADF de Pontons. Aquesta part de la visita ha estat clau per destacar la importància de les mesures de prevenció i actuació en casos d’emergències, així com la gestió dels recursos naturals i la protecció del medi ambient. La presència de diferents membres de l’ADF ha permès un intercanvi d’idees i experiències, posant en relleu el treball conjunt en la protecció i millora dels nostres espais naturals.

La visita de la Presidenta Moret i del Diputat Vallès, i la seva bona disposició, reafirma el compromís de col·laboració entre l’Ajuntament de Pontons i la Diputació de Barcelona. Des de l’Ajuntament es valora molt positivament aquesta oportunitat per reforçar els lligams institucionals i avançar en projectes per tal de continuar millorant la qualitat de vida dels pontonencs i pontonenques.