Ajuntament de Pontons

Aprovades les bases per a l’atorgament d’ajuts individuals per a llibres i material escolar per a alumnes d’educació secundària del curs 2024/2025

L’Ajuntament de Pontons ha establert les bases reguladores per a la concessió d’ajuts destinats a cobrir part de les despeses en llibres i material escolar per als alumnes d’educació secundària obligatòria que cursin els seus estudis a centres educatius públics i que es trobin en situacions socioeconòmiques desafavorides. Aquests ajuts estan adreçats a famílies empadronades al municipi i que tinguin fills escolaritzats a l’IES El Foix de Sant Martí Sarroca durant el curs 2024/2025.

Objectiu de l’ajut

L’objectiu d’aquest programa d’ajuts és doble. D’una banda, es vol donar suport a les famílies amb dificultats econòmiques per garantir l’accés en igualtat d’oportunitats a l’educació, assegurant que els infants no es vegin afectats per la situació econòmica actual. D’altra banda, es busca fomentar el treball comunitari amb els centres educatius, en col·laboració amb els serveis socials municipals, per donar resposta a les necessitats socials de les famílies més vulnerables.

Criteris de selecció i puntuació

Els ajuts es concediran en funció de la situació econòmica i social de cada família, amb un pes del 70% en la valoració econòmica i un 30% en la valoració social. La renda disponible mensual i la composició de la unitat familiar seran determinants per a la concessió de l’ajut. A més, es tindrà en compte la participació dels infants en les activitats educatives i la situació de risc social.

Import de l’ajut

L’import de l’ajut serà de 140€ per alumne beneficiari, que es destinarà directament al centre educatiu per a la compra de llibres i material escolar. El pagament es farà efectiu al desembre de 2024, una vegada s’hagin avaluat les sol·licituds.

Sol·licitud i terminis

El període de presentació de sol·licituds s’obrirà el 14 d’octubre i finalitzarà el 31 d’octubre de 2024. Les sol·licituds, juntament amb la documentació requerida, es podran presentar presencialment a l’Ajuntament de Pontons en horari d’oficina o mitjançant els canals establerts per la llei.

Compromís amb la comunitat educativa

L’Ajuntament de Pontons reafirma el seu compromís amb el benestar dels seus ciutadans i l’accés equitatiu a l’educació, especialment en aquests temps d’incertesa econòmica. Aquesta iniciativa s’emmarca dins les polítiques de suport a la infància i la família que promou el municipi, amb la finalitat de contribuir a la cohesió social i la igualtat d’oportunitats.

Per a més informació, es pot consultar el text complet de les bases a BASES AJUTS ESCOLARS o adreçar-se directament a les oficines municipals.

 

MÉS INFORMACIÓ A:BASES AJUTS ESCOLARS

FORMULARI PER OMPLIR: FORMULARI AJUTS

ANUNCI: ANUNCI AJUTS